top of page

Vanligtvis är det en självklarhet att kunna genomföra en social aktivitet, men för många är det inte så. Vi vill öka intresset och lusten till både fysiska och mentala aktiviteter, där alla kan hitta något som kan locka eller intressera dem. Sök här bland de aktiviteter vi lagt ut och skicka gärna förslag på andra aktiviteter som du/ ni vill slå ett slag för.

 

Mentala aktiviteter kan exempelvis vara kognitiva utmaningar och arbetsuppgifter inom problemlösning. Här får du möjlighet att jobba med huvudet där varierade uppgifter kan stimulera din hjärna på olika sätt. De fysiska aktiviteterna handlar t ex om idrott och äventyr där både ”kropp och knopp” får möjligheten att utmanas.

I de mentala och fysiska aktiviteterna får individen chansen att träna sina sociala förmågor och vara i sociala sammanhang. Detta sker genom att man genomför aktiviteterna tillsammans med andra alternativt med andra individer som mottagare för aktiviteten.

Här visar vi upp ett axplock av de aktiviteter vi gör.

Föräldrautbildning

Workshop för dig som är förälder till barn med NPF.

Aktivitetsgrupp

Barn och ungdomar provar olika aktiviteter för att utveckla sin sociala förmåga och arbetar med KASAM (Känsla Av SAMmanhang).

Dykning

Vi har påbörjat en dykutbildning med 6 st ungdomar där målet är att ta ett dykcertifikat samt att spela in en dykfilm, både i Sverige och utomlands.

Musikgrupp

Ungdomar har börjat sin musikresa i detta projekt genom att göra ett album på 14 låtar, där de skrivit både text och musik alldeles själva.

Estetiska Aktiviteter

Estetiska aktiviteter kan exempelvis vara fantasifullt och kreativt skapande som tränar öga- handkoordination och finmotorik.

Mentala Aktiviteter

Tips på mentala aktiviteter kan exempelvis vara kognitiva utmaningar och arbetsuppgifter inom problemlösning. Här får du möjlighet att jobba med huvudet där varierade uppgifter kan stimulera din hjärna på olika sätt.

Fysiska Aktiviteter

De fysiska tipsen handlar t ex om idrott och äventyr där både ”kropp och knopp” får möjligheten att utmanas.

bottom of page